0

Allergisch voor honden

In dat geval hebt u medicijnen nodig die deze longspieren weer laten verslappen. Dergelijke medicijnen heten B2 mimetica. Er zijn snelle, kortwerkende die worden meestal gebruikt voor plotselinge klachten en iets langzamer maar langer werkende soorten. Die kunnen gebruikt worden bij plotselinge klachten maar ze worden ook bijvoorbeeld in combinatie met de corticosteroïden gebruikt als u wat ernstiger astma hebt; Antihistaminica tabletten: deze tabletten worden gebruikt bij zowel klachten van neus, ogen als longen. Ze kunnen dagelijks gebruikt worden om klachten te voorkomen maar ook zo nodig als mensen niet zo vaak klachten hebben. Immunotherapie is een kuur met injecties waarbij geprobeerd wordt om u minder gevoelig te maken voor de stoffen waar u allergisch voor bent. Dat kan zijn voor gras of bomen of huisstofmijt maar ook voor wespen, bijen of hommels. Voor huisdieren zijn niet zoveel van dit soort kuren beschikbaar: de enige geregistreerde kuur is voor kattenallergie. Zon kuur begint met een startfase waarin u elke vriendin week moet komen. Die startfase duurt een paar maanden. Daarna moet u elke 4 tot 6 weken komen maar dat moet u wel 3 tot 5 jaar volhouden. Dat is dus best een aardige klus Soms kan het ook in de vorm van een tablet of zijn er andere mogelijkheden maar die zijn niet voor iedereen geschikt.

allergisch voor honden

allergie voor huisdieren

Antihistaminica zijn iets sterker werkzaam. Ook deze kunt u dagelijks innemen om klachten te voorkomen maar u kunt ze ook gebruiken bij plotselinge klachten. Corticosteroïden zijn de sterkst werkzame medicijnen van deze drie. Deze zijn niet bedoeld om te gebruiken wanneer het u uitkomt, maar moet u dagelijks innemen; Medicijnen voor de ogen: voor de ogen kunt u een vloeistof gebruiken die u in uw ogen druppelt. Ook hier zijn drie soorten. U kunt ze dagelijks innemen om klachten te voorkomen maar zo nodig ook bij klachten. Ook deze kunt u dagelijks innemen om klachten te voorkomen, of zo nodig bij plotselinge klachten. Corticosteroïden zijn alleen bedoeld voor heel ernstige klachten en mag u niet al te lang achter elkaar nemen (hooguit én week) vanwege de bijwerkingen tenzij uw (oog)arts zegt dat het langer moet; Medicijnen voor de longen: ook voor uw longen zijn er medicijnen die. Als onderhoudsmedicatie worden corticosteroïden gebruikt. Deze kunt u innemen in de vorm van een poeder (diskus, turbuhaler) of als een aerosol, een soort gaswolkje. Een wat nieuwer medicijn is een tablet die u dagelijks moet nemen. Soms is deze tablet alleen voldoende maar vaak moet u deze nemen samen met de traditionele onderhoudsmedicatie. Als u last hebt van plotselinge klachten, zoals hoesten, piepen en benauwdheid, dan betekent dat heel simpel gezegd dat uw longen zo geprikkeld zijn dat uw longspieren zich niet meer kunnen ontspannen.

allergisch voor honden

hebt, dan kunt u ze in het algemeen beter niet nemen, zeker niet als het gaat om dieren die u in huis wilt houden. En als u al huisdieren hebt, dan zal heel vaak het advies zijn om het dier of buitenshuis te houden of ze uit huis te plaatsen, hoe verdrietig dat ook. Als u het dier houdt, hebt u namelijk kans dat uw klachten steeds erger worden. Voor het behandelen van allergieklachten bestaan er allerlei medicijnen. Sommige medicijnen hoeven alleen te worden ingenomen bij klachten, andere medicijnen zijn er juist op gericht om klachten te voorkomen. Het ene medicijn is ook wat sterker dan het andere. Wat is nou wat en hoe moeten ze worden ingenomen? Medicijnen voor de neus: voor de neus zijn er zogenaamde neussprays. Met een pompje spuit u dan een wolkje medicijnen in uw neus. Er zijn drie soorten neussprays. Cromoglicaten zijn bedoeld voor milde klachten. U kunt ze dagelijks innemen om klachten te voorkomen maar u kunt ze ook gebruiken als u al klachten hebt.

Allergisch voor, honden : Symptomen, oorzaken en diagnose

Voedselallergie bij de hondAllergie bij

Vogels zoals parkieten, kanaries en papegaaien kunnen eveneens een allergie veroorzaken. En zelfs voor reptielen en amfibieën kunt u allergisch zijn, hoewel dit gelukkig zelden voorkomt. Voor vissen als huisdieren zijn geen allergieën beschreven. Meestal zitten de allergenen van huisdieren in de haren en de huidschilfers van het huis dier. Ook het speeksel van een dier bevat vaak stoffen waar mensen niet tegen kunnen. Bij knaagdieren zorgt de urine voor de klachten. Bij vogels zitten de allergenen vooral in de veren en het stof van de veren. Als de diagnose allergie is gesteld, dan kunt u verschillende dingen doen om allergische klachten zoveel als mogelijk te vermijden dan wel te beperken. Grofweg kunt u de maatregelen die u kunt treffen in 3 dieet categorieën indelen: Vermijden van blootstelling aan allergenen; Gebruik van medicijnen om klachten te voorkomen of te onderdrukken; Immunotherapie. Als u het allergeen niet tegenkomt, krijgt u ook geen klachten. Alleen: in de praktijk is dat niet zo eenvoudig!

allergisch voor honden

Klachten die horen bij een allergie voor bijvoorbeeld honden, katten of konijnen zijn jeukende, tranende, branderige of rode ogen, niezen, snotteren, een verstopte of jeukende neus en een piepende ademhaling, hoesten en benauwdheid. Deze klachten kunnen heel snel komen, soms al binnen enkele minuten nadat u bij een dier in de buurt was. Dit is een type i allergie. Heel soms komt hierbij ook eczeem voor. Er zijn ook mensen die allergisch zijn voor vogels, zoals duiven en papegaaien. Hun klachten zijn vaak anders dan die van mensen met een allergie voor honden of katten. Zij krijgen last van koorts, een grieperig gevoel, hoesten en kortademigheid. Die klachten ontstaan enkele uren nadat ze in contact zijn geweest met vogels. Deze vorm van allergie wordt een type iii allergie genoemd. Overigens kunnen mensen ook voor vogels een type i allergie ontwikkelen, maar dat lijkt minder vaak voor te komen dan een type iii allergie. Helaas zijn in de wetenschappelijke literatuur voor vrijwel alle diersoorten allergische reacties beschreven. U kunt dus allergische klachten krijgen van honden en katten, maar ook van konijnen, cavias, hamsters, ratten, muizen, chinchillas, degoes, gerbils etc.

Voedingsadvies voor de hond

In dat geval hebt u geen allergie maar bent u alleen gesensibiliseerd. Dat betekent dat u wel antistoffen hebt maar geen klachten! De kans dat u in de toekomst allergische klachten zult gaan ontwikkelen, is dan wel aanwezig. Huisdieren zijn leuk en er zijn dan ook heel veel huisdieren in Nederland: wel meer dan 30 miljoen. Maar als u allergisch bent voor huisdieren, dan is dit in de praktijk niet alleen helemaal niet leuk, maar vooral ook erg lastig. Lastig als u zelf een huisdier hebt waarvoor u allergisch bent. Maar ook lastig als u allergisch bent voor bijvoorbeeld honden en katten, omdat er daarvan zoveel in Nederland zijn. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat het allergeenniveau (de hoeveelheid allergenen die ergens notariskosten aanwezig is) in publieke voorzieningen, zoals het openbaar vervoer en schouwburgen, zo hoog kan zijn dat een verblijf daar een allergische reactie bij allergiepatiënten kan opwekken. U hoeft dus helemaal geen huisdier te hebben om toch blootgesteld te worden aan de allergenen van het dier waarvoor u allergisch bent en last te krijgen van allergische klachten. De verschillende soorten allergische reacties worden types genoemd. Omdat er vier soorten allergische reacties zijn, worden die vaak aangeduid als type i, type ii, type iii en type iv allergieën. Niet alle dieren geven dezelfde klachten. allergisch voor honden

Er worden bijvoorbeeld druppeltjes vloeistof op uw arm gelegd. Daar wordt een prikje doorheen gegeven. Na ongeveer een kwartier wordt dan gekeken of uw huid gereageerd heeft op de vloeistoffen. Er kan een bultje ontstaan, waarbij het rood is rondom het bultje. Met deze test weet u dus engels snel waar u aan toe bent. Bij bloedonderzoek wordt een buisje bloed afgenomen en opgestuurd naar een laboratorium. Daar wordt gekeken of er stoffen die het lichaam als reactie op het allergeen maakt (zogenaamde allergische antistoffen) in het bloed aanwezig zijn. De uitslag van dit onderzoek wordt naar uw arts opgestuurd; op deze uitslag moet u dus een paar dagen wachten. De uitslag van de test en uw klachten bepalen samen of u een allergie hebt. Het kan gebeuren dat in de bloedtest allergische antistoffen worden aangetoond zonder dat u er klachten van hebt. Voorbeeld: de bloedtest laat zien dat u antistoffen voor katten in uw bloed hebt, maar u kunt gewoon een kat aaien zonder dat u gaat niezen of piepend bezwaar ademhalen.

Terug naar de natuur dus - voor

Stoffen die hierbij horen zijn bijvoorbeeld de pollen van bomen, gras en onkruid, de poep van huisstofmijt, de huidschilfers en andere producten van dieren maar ook stoffen waar u op uw werk mee in contact komt; Stoffen die via de mond binnenkomen dan krijgt. Stoffen waar u dan aan moet denken zijn voeding of geneesmiddelen; Stoffen die ingespoten worden zoals medicatie of door insecten - wespen of bijen, bijvoorbeeld, kunnen gif inspuiten en daarmee een allergische reactie opwekken. In zeer ernstige gevallen kan een shockreactie optreden; Stoffen die u op uw huid smeert zoals doucheschuim of deodorant dan heeft u klachten van een eczeem. Dit heet een contactallergie. Als u neus-, oog-, long- of huidklachten hebt en u vermoedt dat u allergisch bent, dan is het allereerst zaak dat er een diagnose slapen gesteld wordt. U kunt hiervoor in de eerste plaats bij de huisarts terecht. Om er zeker van te zijn dat er sprake is van een allergie is het vaak niet voldoende om de klachten te inventariseren. De dokter zal een test moeten uitvoeren om er zeker van te zijn dat het gaat om een allergie. Er zijn verschillende testen mogelijk. Bekend zijn de huidtest en de bloedtest. Bij de huidtest wordt de huid blootgesteld aan allergenen.

allergisch voor honden

U kunt ook een combinatie van deze klachten krijgen. En als u echt pech hebt, hebt u ze allemaal. De reden waarom mensen allergieën ontwikkelen is niet goed duidelijk. We weten dat men aanleg moet hebben voor allergie, maar aanleg alleen is niet voldoende. Infecties spelen waarschijnlijk ook een rol: sommige beschermen tegen allergie terwijl andere de ontwikkeling van allergie lijken te bevorderen. Zo hebben kinderen die opgroeien op een boerderij en veel met bepaalde producten van bacteriën in aanraking komen (endotoxinen veel minder last van allergie. En men moet natuurlijk met de stoffen die allergie opwekken in contact komen: als u op de noordpool woont, zult u niet snel allergisch worden voor bomen of gras. Ja, dat wil zeggen, als uw vader eten of moeder allergisch is, hebt u ook meer kans om een allergie te krijgen. Is alleen uw moeder allergisch, dan ligt die kans op 30; zijn uw vader en moeder allebei allergisch, dan zit dat rond. Eigenlijk kunnen mensen allergisch worden voor alles waar men mee in contact komt. Globaal kunnen al die dingen waarmee men in aanraking kan komen onderverdeeld worden in vier groepen, kaartjes namelijk: Stoffen die u inademt dan krijgt u vooral klachten van uw neus, ogen en longen.

Hondenallergie: allergisch zijn voor

Uw lichaam wordt dagelijks blootgesteld aan allerlei dingen die u ziek kunnen maken. Gelukkig beschikt uw lichaam over een afweermechanisme: het immuunsysteem. Eigenlijk moet dat niets anders doen dan in actie komen als een virus, bacterie of schimmel probeert uw lichaam binnen te dringen. Over het algemeen gaat dat goed, soms lukt het niet om steeds de indringer buiten te houden. Dan krijgt u bijvoorbeeld griep of een verkoudheid. Maar het afweersysteem kan zijn werk soms ook een beetje te goed doen: het komt dan ook in actie als er stoffen in bijvoorbeeld de neus komen die helemaal niet gevaarlijk voor u zijn, zoals stuifmeel (pollen) van gras of bomen. Zon overdreven reactie van het immuunsysteem op dergelijke onschuldige stoffen heet een allergie. De stoffen die de allergische reactie bij u opwekken, worden allergenen genoemd. Ook huisdieren kunnen stoffen afscheiden die een allergische reactie opwekken. Hoe u dit herkent en wat u in zon geval kunt doen, leest u hier. U kunt allerlei klachten krijgen van een allergie: Klachten van de neus (rhinitis niezen, jeuk in de neus, snotteren, een verstopte neus of slijm dat in de keel zakt; Klachten van de ogen afvallen (conjunctivitis jeukende ogen, tranende ogen, rode ogen of een branderig gevoel.

Allergisch voor honden
Rated 4/5 based on 499 reviews
SHARE

allergisch voor honden Kuxipi, Sat, May, 05, 2018

28 Elektrische tintelingen Het is een eigenaardig gevoel, zon plotselinge elektrische tinteling. 21 Angst gevoelens van angst zorgen voor onrust en verlies van emotionele controle. ( artikel 2:2 Algemene wet bestuursrecht ) gevolgen vertegenwoordiging Het gevolg van vertegenwoordiging is dat het contact tussen de belanghebbende en de belastingdienst via de vertegenwoordiger loopt. 24) de bmi correleert slecht met de verdeling van het lichaamsvet. 26) tevens is de buikomvang een maat om het effect van een interventie te beoordelen.

allergisch voor honden Sizuvywo, Sat, May, 05, 2018

2.4.3 Concentratie soms wordt bij wet afgeweken van de regeling van de relatieve bevoegdheid, zoals in art. 1:2 lid 2 Art. 18 verandering lichaamsgeur Vrouwen kunnen in de overgang last krijgen van een veranderende lichaamsgeur.

Voeg een reactie

Jouw naam:


Commentaar:
Code van afbeelding: